Skoči na glavno vsebino

Šolska televizija

Učenci snemajo in montirajo video prispevke o dogajanju v šoli in to objavijo v medmrežju, sodelujejo pri pripravi šolskih prireditev ter skrbijo za njihovo tehnično izvedbo.

Vabimo vas k ogledu arhiva šolske TV.

Novejši posnetki so dostopni na našem YouTube kanalu.

Zgodovina televizijske produkcije na naši šoli

Šolska televizija je začela s svojim delom leta 1996, ko smo v drugem nadstropju uredili prvi šolski tv studio. Naši snemalci, montažerji in novinarji so dokumentirali dejavnosti učencev in učiteljev in to objavili v mesečnih kronikah. Oddelčne skupnosti so si jih ogledale v času razredne ure v svojih učilnicah.

Posneli smo tudi nekaj izobraževalnih filmov. Najuspešnejši je bil video spot Sporočilo v steklenici, s katerim smo sodelovali na mednarodnem natečaju. Video spot je bil prikazan na ministrski konferenci o alkoholu in mladih, 19. februarja 2001 v Stockholmu.

Z uveljavitvijo interneta smo prenehali z objavljanjem kronik, saj je šola pričela predstavljati svojo dejavnost na internetu. Tako smo svoje video prispevke pričeli predstavljati na spletni strani. S prenovljeno spletno stranjo, pa aktualne video vsebine predstavljamo na našem You Tube kanalu.

Objave

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Dostopnost